Verzekeren

boeren-in-brabant-lijden-100-miljoen-euro-schade-hagelHagelschade

23 Juni j.l. werd Zuidoost Nederland getroffen door enorme hagelstenen. De schade aan gebouwen bij veel ondernemers, in de getroffen regio, was fors.

Achteraf blijkt dat de hageldekking op gebouwen bij veel polissen niet gedekt is. Wel brand- en stormschade maar geen hagelschade. Bij forse schades, zoals deze zomer is gebeurd, kan dat tot grote financiële problemen leiden. In de praktijk blijkt dat bij ongeveer de helft van het aantal ondernemers deze schade niet gedekt is.

Bent u hiervoor verzekerd en wil u hiervoor verzekeren? Sla uw polis er eens op na. Weersextremen nemen toe en daarmee de risico’s op deze calamiteiten.

Geoogst product

Door de hoge prijzen voor mn. aardappelen kan de verzekerde waarde van het geoogste product, wat opgeslagen in de schuur ligt, niet overeenkomen met de werkelijke waarde. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen wordt dit jaarlijks vanuit de maatschappij gecheckt . Maar dit gebeurt niet overal. Kijk ook hier uw polis eens na en actualiseer, indien u dit nodig acht, de verzekerde bedragen.

Heeft u vragen; dan kunt u contact opnemen met Jan Moggré (akkerbouw, 06-38 78 78 55).

 

Deel dit artikel