verlenging subsidieregeling

Zeeland verlengt subsidieregeling zonnepanelen voor asbestdak

zonnepanelen

De Provincie Zeeland verlengt de subsidieregeling voor het vervangen van asbestdaken op landbouwschuren en het plaatsen van zonnepanelen. Omdat er nog budget beschikbaar is wordt de regeling met een jaar, tot en met 2016, verlengd. Dat heeft landbouwgedeputeerde Jo-Annes de Bat bekendgemaakt.

Eigenaren van (voormalig) agrarische bedrijfsgebouwen kunnen een subsidie van € 4,50 per vierkante meter te saneren asbest verkrijgen onder voorwaarde dat er een minimumcapaciteit aan zonnepanelen wordt geplaatst. De Provincie Zeeland heeft hiervoor geld van het Rijk gekregen. Van het Zeeuwse budget is nu ruim 50 procent uitgegeven aan 102 aanvragers. Er is voor 2016 nog ruim 400.000 euro beschikbaar.

Door de regeling is er in Nederland tot nu toe al 2 miljoen vierkante meter asbestdak verwijderd en is er 35 hectare zonnepanelen voor teruggekomen. In Zeeland gaat het om een sanering van daken met een oppervlakte van 20 voetbalvelden en wordt met de zonnepanelen energie opgewekt voor 4.000 gezinnen.

Landelijk verbod asbestdaken

In 2024 komt er een landelijk verbod op asbestdaken. De Provincie wil met het verlengen van de regeling zoveel mogelijk agrariërs de mogelijkheid bieden om hier op in te spelen op een duurzame manier.

Elly Brouwer
06-17005241
Elly@brouweragrarischadvies.nl

Tekst: Provincie Zeeland

Beeld: Fenneke Wiepkema

Deel dit artikel