Updaten

‘Wat gaat de tijd toch snel’ is een veelgehoorde opmerking. Maar ook de ontwikkelingen gaan in een rap tempo! Kijk maar eens naar uw bedrijf: een nieuw gebouwde schuur went zo snel in de dagelijkse bedrijfsvoering, dat het soms weer even rekenen is wanneer die ook al weer is gebouwd. Zo zijn er natuurlijk tal van voorbeelden en ontwikkelingen op te noemen.

Ook persoonlijke zaken gaan onverminderd door, bijvoorbeeld het jaar dat uw zoon of dochter in het bedrijf kwam werken. Waarschijnlijk is er destijds ook een maatschapsovereenkomst opgesteld. Er werden onderwerpen besproken en keuzes gemaakt voor situaties waar je (wellicht) mee te maken krijgt: uitbreiding van het bedrijf, een (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid, een overlijden, een overdracht… Nu zijn we een aantal jaren verder. Is het maatschapscontract ook met de tijd en de ontwikkelingen op uw gezinsbedrijf meegegaan?
Het is goed om van tijd tot tijd de maatschapsovereenkomst er weer eens bij te halen en te kijken of het nog voldoet: aan de ontwikkelingen, de feitelijke situatie en aan gezamenlijke inzichten.

Liesbeth Versluijs – Pons
Liesbeth Versluijs Advies & Coaching
M: 06 1098 1591
E: liesbethversluijs@gmail.com

Deel dit artikel