Teken nu uw percelen en sloten in om problemen te voorkomen!

percelenSinds vorig jaar draait RVO met de vernieuwde applicatie van mijn percelen, deze staat volledig los van de Gecombineerde Opgave. Hiermee kunt u het hele jaar percelen intekenen, verwijderen of aanpassen. Wijzigingen hebben hierbij een begin- of einddatum.

Daarnaast is het van belang dat u voor het begin van de gecombineerde opgave uw percelen correct intekent en controleert op door RVO geconstateerde afwijkingen. In mijn percelen herkent u percelen met een afwijking aan een geel uitroepteken. Controleer of deze percelen correct zijn ingetekend (de intekening kan ondanks de melding overigens wel correct zijn, dan kunt u het zo laten).

Deze controle is ook van belang omdat vanaf dit jaar niet meer automatisch de door RVO geconstateerde oppervlakte overgenomen wordt in de gecombineerde opgave. Maar in plaats daarvan de bestaande intekening. Eerder was dit niet het geval en werd de door RVO geconstateerde oppervlakte overgenomen en moest u zelf actief wijzigen als u het er niet mee eens was. Nu is de werkwijze andersom (RVO neemt de opgegeven grootte over, ook als er geconstateerde afwijkingen zijn). Daarom is zelf actief controleren van percelen met een geconstateerde afwijking belangrijk. Dit voorkomt discussie met RVO over de opgegeven en geconstateerde oppervlakte. Bij afwijkingen tussen de door u opgegeven en door RVO geconstateerde oppervlakte neemt u een risico op korting van de betalingsrechten.

Indien u hulp of advies nodig heeft bij het wijzigen en aanpassen van uw percelen kunt u contact opnemen met Jan Moggré (akkerbouw, 06-38 78 78 55) en Bram den Hollander (rundveehouderij, 06-22 81 61 15).

Deel dit artikel