In Januari is het weer tijd om de aanvullende gegevens naar RVO te sturen. Bedrijven die meedoen aan de derogatie of een verzoek hebben gekregen van RVO moeten voor 1 februari de eindvoorraad meststoffen en aankoop kunstmest opgeven.
Bij het opgeven van de eindvoorraad dierlijke mest moet ook de hoeveelheid Stikstof en Fosfaat opgegeven worden. Als u een analyse van de mestvoorraad heeft moet u deze gebruiken, heeft u geen analyse dan kunt u de forfaitaire gehaltes hanteren.
Ook wordt in Januari meestal de Kringloopwijzer (BEX) ingevuld. Melkveebedrijven zijn verplicht deze voor 15 mei via MijnKringloopwijzer.nl in te vullen. Als u wilt dat gegevens automatisch ingevuld worden, dan moet u gebruik maken van datakoppelingen. U machtigt bedrijven en/of instanties om uw data in te laden. Zo kunt u machtigingen afgeven aan:
1 Zuivel.nl om uw gegevens omtrent de melkleveringen in te laden.
2 (Voer)leveranciers om gegevens van voer en/of kunstmest in te laden
3 RVO om gegevens van percelen, mest en dieraantallen in te laden
4 Eurofins om uw kuiluitslagen en bodemanalyses in te laden.
Het machtigen en invullen van de kringloopwijzer is één, maar het analyseren van de uitkomst is twee. Hierdoor krijgt u inzicht waar kansen liggen binnen uw management. Als er Fosfaatrechten komen, kan dit u direct voordeel opleveren.
Maak gebruik van onze specialist om uw kringloopwijzer in te vullen en/of te analyseren.
Neem gerust contact met hem op: