Gecombineerde opgave 2015

Het jaar 2015 wordt een belangrijk jaar voor het veiligstellen van uw landbouwsteun. Dit jaar kunt u nieuwe betalingsrechten aanvragen. Verder zijn er veel veranderingen rondom het nieuwe GLB-beleid. Het is belangrijk hiermee op tijd te beginnen; wacht niet met invullen tot april/mei. U kunt nu al aan de gang met de perceel registratie.

Mijn percelen
Vanaf dit jaar tekent u geen percelen meer in, in de Gecombineerde Opgave, maar in “Mijn Percelen”. Dit programma is het gehele jaar beschikbaar. Op basis van de gegevens van 2014 voert u de veranderingen door, zoals ligging, oppervlakte, gewas, gebruikstitel, datum ingebruikname en eventueel de naam van het perceel. Als u eerst uw percelen bijwerkt, gaat het invullen van uw Gecombineerde opgave tussen 1 april en 15 mei sneller.

Werk alvast uw percelen bij.

Ga naar mijn.RVO.nl, kies voor het onderwerp “Grond”, kies daarna “Percelen registreren”. Onder “Direct regelen” bekijkt u uw percelen en past u ze eventueel aan. Zijn de percelen bijgewerkt, dan begint u met de Gecombineerde Opgave (vanaf 1 april).

gecombineerde opgave

Hulp bij het invullen

Gezien de vele wijzigingen dit jaar, de complexheid en de belangrijkheid ervan, is het niet vreemd als u er niet helemaal uitkomt. Twee adviseurs van ons,  Jan Moggré (akkerbouw, 06-38 78 78 55) en Bram den Hollander (rundveehouderij, 06-22 81 61 15) kunnen u hierbij van dienst zijn.

Deel dit artikel