Martijn Groenendijk

Even voorstellen

Ik ben Martijn Groenendijk, een enthousiaste agrarisch adviseur met een diepe passie voor alles wat met akkerbouw en de agrarische sector te maken heeft. Met trots treed ik aan als uw nieuwe adviseur onder de vlag van Agro Adviseurs Zuidwest, klaar om u van dienst te zijn.

Een gepassioneerde agrariër

Van jongs af aan ben ik te vinden tussen de gewassen, gedreven door mijn passie voor de agrarische sector. Mijn academische reis bracht me naar een bachelor bedrijfskunde en een master strategisch management aan de Erasmus Universiteit. Maar genoeg over diploma’s en titels, laten we het hebben over wat ik echt doe!

Praktijkgericht advies

Mijn kracht ligt in het vertalen van mijn kennis naar praktische oplossingen voor agrarische ondernemingen. Hoe? Door mijn betrokkenheid bij een agrarisch bedrijf in de buurt blijf ik geworteld in de dagelijkse realiteit van de sector. Ik geloof in het brengen van echte waarde door plannen niet alleen op papier te laten leven, maar ze daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Specialist in subsidies en advies

Met mijn achtergrond in planvorming, begeleiding, en subsidies voor agrarische bedrijven ben ik geen vreemde in de uitdagingen die deze sector met zich meebrengt. Mijn doel is om samen met u plannen te smeden en ze te verwezenlijken. Ik sta klaar als uw onafhankelijk adviseur voor ondersteuning op het gebied van planvorming, subsidies, strategisch advies en meer.

Uw Partner in agrarische ontwikkeling

Heeft u behoefte aan professionele begeleiding bij subsidieaanvragen, strategisch advies, of wilt u hulp bij specifieke vraagstukken binnen de agrarische sector? Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Samen kunnen we concrete resultaten boeken en een waardevolle bijdrage leveren aan de groei van uw agrarische onderneming.

Ontdek de mogelijkheden, stel uw vragen en laten we samen bouwen aan uw succes. Ik kijk ernaar uit u te ontmoeten en samen te werken aan een mooie toekomst voor uw bedrijf!

Voorbeelden van subsidies waarbij ik kan helpen

Ik sta voor u klaar om u te assisteren bij het indienen van subsidieaanvragen voor investeringen in machines bij RVO, alsook bij samenwerkings- en pilotprojecten bij RVO. Daarnaast bied ik graag mijn expertise aan bij de navigatie door provinciale en regionale regelingen, zoals LEADER of de Regio Deal. Een aankomende ontwikkeling om naar uit te kijken, is bijvoorbeeld de verwachting dat dit jaar bijna elke provincie individueel een subsidie op basis van een investeringslijst zal openstellen in het kader van het GLB-NSP. De reeds beschikbare subsidies (Drenthe, Friesland en Groningen) hebben tot doel om de duurzaamheid van een landbouwbedrijf te bevorderen, met iedere provincie die afzonderlijk een uitgebreide investeringslijst publiceert. Tot 2022 vielen dergelijke subsidies onder de ‘POP3-regeling’.

Op 1 februari 2024 opent ook de Provincie Noord-Brabant een nieuwe subsidieregeling in het kader van dit programma. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 09.00 uur op 1 februari 2024 tot 17.00 uur op 18 maart 2024. De subsidieaanvraag dient een minimumbedrag te hebben van 8.000 euro subsidie. Dit betekent een investering van minimaal 20.000 euro bij 40 procent subsidie. Het maximum subsidiebedrag is 50.000 euro. Alleen voor het thema water is het minimum subsidiebedrag 10.000 euro.

De regeling staat open voor individuele aanvragers en ook samenwerkingsverbanden, waarbij 40% subsidie wordt toegekend. Voor jonge landbouwers geldt een opslag van 15 procent en daarmee is de subsidie 55 procent.

Wilt u investeren en heeft u hulp nodig bij de subsidieaanvraag? Dan kunt u contact opnemen met mij en dan help ik u graag verder!

Martijn Groenendijk

Deel dit artikel