Doen!

Kent u dat, zo’n ‘lijstje’ van dingen die je eigenlijk nog zou moeten doen? Het zijn dan meestal niet de eenvoudigste dingen of zaken die snel geregeld zijn. Onderwerpen waar je tegen aan zit te hikken, met het gevaar dat ze onbewust op de lange baan geschoven worden. Totdat er in de omgeving bij een collega-ondernemersgezin iets gebeurt, waardoor een ieder plots wakker geschud wordt: bijvoorbeeld een langdurige arbeidsongeschiktheid, een samenwerking die niet zo goed loopt of een overlijden. ‘O ja, hoe is dat bij ons geregeld, dat zouden we ook nog eens moeten doen…’

Zeker bij agrarische bedrijven, waar werk en privé zó met elkaar verweven zijn, is het van groot belang dat de zaken goed geregeld zijn, ‘voor het geval dat’. Misschien en hopelijk kom je niet voor dergelijke zaken te staan, maar de kans bestaat voor iedereen. Het is dan in zo’n situatie zo fijn dat er regelingen getroffen zijn. Meestal is de situatie al lastig / moeilijk genoeg en moeten er sowieso al heel veel keuzes worden gemaakt. Het is dan goed dat er indertijd al bewust over is nagedacht, in alle rust en redelijkheid. Ook dit is ondernemen!

Zullen we komende tijd eens zo’n onderwerp ter hand nemen en er concreet aan gaan werken? Weet u niet precies waar te beginnen, vraag er een onafhankelijke specialist bij.


Liesbeth Versluijs-Pons
Liesbeth Versluijs Advies & Coaching

M: 06 10981591

Deel dit artikel