Boer & Bunder webapplicatie

Boer & Bunder is een applicatie die open data visualiseert op perceelsniveau. De app toont voor alle 1,9 miljoen hectare landbouwgrond in Nederland een aantal open datasets. Een bunder is een oude oppervlaktemaat voor een hectare.
Met de app kan een akkerbouwer met één klik beschikbare open data over zijn percelen oproepen. Boeren kunnen aangeven welke percelen hun eigendom zijn en een Boer & Bunder profiel aanmaken. Ook kunnen zij eventueel extra data toevoegen. Alle zoekresultaten binnen de applicatie zijn makkelijk via social media te delen.

Door data makkelijk beschikbaar te stellen en deelbaar te maken wil Boer & Bunder de boer helpen om te communiceren over zijn bedrijf en resultaten waar hij trots op is.
Boer & Bunder is een initiatief van Hackwerk Advies, Liters, Boerenverstand en Crop-R en is ontstaan in opvolging van de vele Agro en Food Hackatons. Het project is financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.
Kijkt u voor meer informatie op www.boerenbunder.nl

Ik ben van mening dat deze webapplicatie kan helpen om communicatie tussen boer en burger te verbeteren. Het zal niet DE manier zijn, maar alle kleine beetjes helpen. Ik wil je/jullie vragen je aan te melden bij boerenbunder.nl.

Via deze link kun je bekijken hoe je dat kunt doen: http://blog.boerenbunder.nl/2015/11/05/hoe-kan-ik-mijn-boerderij-op-boer-bunder-delen/

Ook als je suggesties hebt hoe deze applicatie te verbeteren hoor ik het graag.

Elly Brouwer
06-17005241
Elly@brouweragrarischadvies.nl

Deel dit artikel