Milieulijst

Op 30 december 2014 is de nieuwe Milieulijst 2015 gepubliceerd in de Staatscourant. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om te investeren in de meest milieuvriendelijke oplossingen mét fiscaal voordeel? Kijk dan op de Milieulijst van 2015. Op deze lijst staan circa 300 investeringen die échte milieuwinst opleveren. Met de zoekfunctie zoeken in de Energielijst en Milieulijst 2014 kunt u zoeken naar milieuvriendelijke en energiezuinige technieken met fiscaal voordeel. U kunt zoeken op (meerdere) trefwoorden, branches en codes.

Aanvragen

Wees op tijd met het aanvragen van MIA\Vamil: binnen 3 maanden na het geven van de opdracht (schriftelijk of mondeling). U kunt MIA en/of Vamil aanvragen via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Vraag hiervoor op tijd eHerkenning aan. Meer informatie over het aanvragen van de regelingen vindt u in het stappenplan aanvragen MIA\Vamil.

Uw milieuvriendelijke investering op de Milieulijst

Gaat u niet zelf investeren? Maar heeft u een vernieuwende milieuvriendelijke techniek ontwikkeld die u graag op de markt wilt brengen? Dan kunt u een voorstel indienen om uw product op te nemen op de volgende Milieulijst.

Fiscale vragen? Ga naar de Belastingdienst

Heeft u vragen over de meldingstermijn, de fiscale toepassing van MIA en Vamil, desinvesteringsbijtelling? Wit u weten wanneer een bedrijfsmiddel als tweedehands wordt aangemerkt? Heeft u andere fiscale vragen? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon voor Ondernemers, telefoonnummer 0800 0543. Kies voor de optie ‘ondernemersvraag’ (optie 2) en vervolgens de optie ‘inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting’ (optie 2). Geef daarbij aan dat u een fiscale vraag heeft over de MIA\Vamil. Of ga naar de website van de Belastingdienst.

Download:

·         Brochure/Milieulijst 2015

Met vriendelijke groet,

Elly Brouwer

E: elly@brouweragrarischadvies.nl

T: 06-17005241

I:   www.brouweragrarischadvies.nl

Partner in:  www.agroadviseurszuidwest.nl

Deel dit artikel